Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage

U bent hier

Home

Magnesium experience

Magnesium  is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam en speelt een rol bij bijna alle stofwisselings processen in ons lichaam! Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken en daarom moeten we het uit voeding halen. Magnesium zit o.a. in noten, zaden, cacao, groene (blad)groenten, avocado’s en peulvruchten. O.a. door uitputting van de bodem, bevat onze voeding steeds minder mineralen zoals magnesium, terwijl we in onze hectische samenleving  vaak veel meer magnesium verbruiken dan vroeger. Veel mensen hebben een magnesium tekort zonder het te weten.

Symptomen bij een magnesium tekort:

 • Spierkrampen, stress, depressie, angst, hoofdpijn, huidproblemen, slaapproblemen, gewrichtspijnen, reumatische klachten, menstruatiekrampen, constipatie, verlangen  naar chocolade en zout door verstoring van de stofwisseling.

Magnesium verjaagt de vermoeidheid, levert meer energie, zorgt voor een natuurlijke ontspanning en een goede nachtrust. Magnesium zorgt er voor dat de spieren en gewrichten soepel blijven en voedt de huid.

Magnesium, het mineraal, is belangrijk voor volgende processen:

 • Het vormen van gezonde botten en tanden
 • De ontspanning van bloedvaten en spieren (daardoor bloeddrukverlagend)
 • Verwijdt en verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
 • De opbouw van lichaamseiwit
 • Het verhogen van weerstand tegen stress
 • Het versterken van het geheugen en concentratievermogen
 • De overdracht van zenuwprikkels
 • Verlaging van je LDL cholesterol
 • Voorkomt bloedstolsels
 • Reinigt en verbetert de huid
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Het regelen van calcium-, zink-, kalium- en vitamine D gehalte in je lichaam (coördineert opname en verwerking van eigenlijk alle andere mineralen).
 • Magnesium brengt rust in het zenuwstelsel
 • zorgt voor de verbranding van koolhydraten en vet
 • Draagt zorg voor het hart, ontspant bloedvaten en verkrampte spieren.
 • Geeft energie, uithoudingsvermogen en kracht. Ondersteunt de hormonale werking van ons lichaam.
 • Zorgt voor een goede nachtrust

Een magnesium pakking is een aangename manier om je magnesium aan te vullen.

Dat kan natuurlijk alleen, maar ook gezellig met z'n 2en!

Wat doet onze magnesium experience?

Onze magnesium experience helpt het magnesiumgehalte in jouw lichaam aan te vullen en te herstellen. Magnesium wordt via de huid het best opgenomen, om daarna naar de spieren/cellen gebracht te worden. Dat proces van overdracht gebeurt binnen enkele minuten, snel en heel doeltreffend naar de plaats waar het nodig is. Onder invloed van warmte gebeurd dat nog effectiever.

Je begint bij ons met een ontspannend voeten bad (ca 20 min.), uiteraard ook met magnesium en onder het genot van een kopje Alka thee*(zie voetnoot).

Daarna neem je plaats op de massagetafel. De behandeling kan zowel in badkleding (geen badpak) als in ondergoed (de gel vlekt  niet, is op waterbasis, dus eenvoudig uitwasbaar).                                                                                                                                  Licht masserend wordt de pakking aangebracht. Na het aanbrengen van de gel, krijg je een zachte deken over je heen (wees niet bang, de gel trekt daar hoegenaamd niet in, maar komt jouw huid ten goede) en gaat de infrarood/ saunadeken over je heen. Een weldadige warmte bevordert de doorbloeding van de huid, poriën openen zich en de magnesium wordt maximaal opgenomen. Ook de diep werkende infra rood warmte heeft een ontspannende invloed op het lichaam. Zo mag je ca. 40 minuten heerlijk wegdoezelen. Ondertussen krijg je nog een korte gezichtsmassage met een voedende aloe vera gel die ook verrijkt is met magnesium,

Als de tijd om is wordt met heerlijke warme kompressen, de overtollige gel weer van je lichaam gehaald.

 

Wij gebruiken de magnesium gel en voetenbad zout van Permsal. Deze gel bevat een  hoge concentratie pure magnesium chloride uit de zuiverste magnesium bron ter wereld.

Na deze heerlijke magnesium boost is het ons advies het magnesium op peil te houden door thuis regelmatig bv een heerlijk ontspannend voeten bad (of gewoon bad) met magnesium zout te nemen, en/of je regelmatig in te smeren met magnesium olie.

Deze producten verkopen wij in de praktijk en we vertellen je er graag meer over.

Uiteraard kan regelmatig een pakking nemen ook bijdragen aan het op peil houden van je magnesium.

 

Ons advies is om 2 dagen voor het ondergaan van de magnesiumpakking, niet meer te scheren. Magnesium kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken, dat kan geen kwaad maar is niet zo prettig.. De behandeling kan gewoon in ondergoed, de gel is op waterbasis en vlekt niet, neem wel even een badjas mee. Je kleed je namelijk eerst uit, zodat je na het voeten bad direct de tafel op kunt.

LET OP: Magnesium werkt bloeddruk verlagend. Het is dus niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk en voor mensen met een pacemaker..

Bij een zwangerschap wordt de infra rood deken vervangen door een fleece deken.

Contact

Dianthus
Praktijk voor massage en healing
Ingrid Bessembinder

Cellenweg 5
8112 PC Nieuw Heeten

Aangesloten bij NIBIG (Wkkgz-registratie)