Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage

U bent hier

Home

Lomi Lomi

 

Lomi is Hawaïaans voor “masseren”, maar ook “aanraken”. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog sterker wordt.

De Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde en werd van generatie op generatie doorgegeven. 

Traditionele Lomi Lomi beoefenaars starten de Lomi behandeling met een Pule (gebed) voor de cliënt en voor zichzelf. Tijdens de massage wordt er gemasseerd met Aloha.

Aloha betekent letterlijk levensadem. Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi massage betekent werken met universele liefde en intentie. 

Een mooie omschrijving voor de Lomi is dan ook "liefdevolle massage".

De Lomi Lomi massage is het meest bekend om de lange, vloeiende massage grepen en de dans rondom de tafel. Er wordt gemasseerd met de onderarmen met een ruime hoeveelheid warme olie.

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam.

 De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.

In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

De behandeling duurt ca. anderhalf uur en hierbij wordt zowel de achter- als voorzijde van het lichaam gemasseerd. 

Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

 

N.B.: De Lomi Lomi geef ik niet als eerste/kennismakingsmassage. 

         De Lomi is geen erotische massage.

Contact

Dianthus
Praktijk voor massage en healing
Ingrid Bessembinder

Cellenweg 5
8112 PC Nieuw Heeten

Aangesloten bij NIBIG (Wkkgz-registratie)