Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage
Dianthus praktijk voor massage

U bent hier

Home

Hotstone massage

Hotstone massage

Een hotstone massage is, zoals het woord al zegt, een massage met hete (lees warme 45-50 graden C) basaltstenen. Deze vulkanische stenen hebben een hoog ijzergehalte waardoor ze de warmte lang vasthouden.

Eerst worden er stenen op de rug/nek en schouders gelegd, hierdoor kun je wennen aan de warmte  en kunnen de spieren in de rug/nek en schouders al gedeeltelijk ontspannen. Ondertussen worden de benen uitgebreid gemasseerd met (na ingesmeerd te zijn met olie) afwisselend de warme stenen en met de handen. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Hierna worden de stenen van de rug gehaald en op de benen gelegd en worden de rug/nek en schouders uitgebreid gemasseerd, ook hier de combinatie van de warme stenen en de handen.

Door de combinatie van warmte en beweging wordt de massage effectiever. De Hotstone massage draagt bij aan een zelfherstel van het lichaam, het ondersteund de afvoer van afvalstoffen. Het brengt het lichaam in balans.  Een hotstone massage verlicht spanningen, verwarmt en zorgt voor diepe ontspanning.

De hotstone massage wordt ook vaak als onderdeel of in combinatie met de sportmassage en de ontspanningsmassage gebruikt.

 

 

Contact

Dianthus
Praktijk voor massage en healing
Ingrid Bessembinder

Cellenweg 5
8112 PC Nieuw Heeten

Aangesloten bij NIBIG (Wkkgz-registratie)